petak, 26. veljače 2016.

Како је настала прича о највећој подјели међу Србима ?

Срби не воле комунизам,а Титови близанци су их подјелили у толикој количини као нико и ништа прије тога.Но,Срби су склони подјелама па тако да у томе не треба бити зачуђен.У свијету се дешавају и пуно већи апсурди од овог...

Циљ ове теме није да дочарам иронију карактера српског народа,него проблематику која дјели народ а није народна (очигледно да се иронија сама по себи намеће). Мотив и инспирација је јубилејни 150ти дерби који се игра сутра.То је дан када се у престоници Срба изгуби осјећај за рад,ред и хијерархију.Дан кад буде разбијених и крвавих много младих глава.Није да се ово не дешава у западним земљама на које се угледамо,али наш проблем је што није никог искрено брига ! Све се ради на рачун патриотизма !? Да није истинито било би превише саркастично.

Дакле,кренимо редом од Партизана.Београдски 'црно-бијели' су основани 4.10.1945 као Југословенског спортског друштва Партизан.Данас се фудбалски клуб налази у оквиру тог с.д.-а али има своју самосталност.Партизан су основала истакнута југословенска војна лица као што су : Отмар Креачић,Светозар Вукмановић, Коча Поповић,Ратко Пејић,Влада Мађарић као и још неколико истакнутих појединаца. Можемо закључити да је Партизан настао као клуб Југословенске народне армије (нагласак на карактер 'Југословенске) што значи дакле да у томе нема ништа српско, патриотско ни национално.

Нарочито би у овом друштву истакао Отмара Креачића који је један од највећих антисрпских лобиста и србофоба из одабраног крем друштва Комунистичке партије Југославије,због којег чланства је у раној младости прогоњен.

С друге стране је Црвена Звезда.Иронија за иронијом ! Пазите сад,најпоносније обиљежије Партизана и србогонитеља послије другог свјетског рата ево седам деценија касније постаће обиљежје највећег 'српског'фудбалског клуба. Колико се год поједине навијачке групе овог клуба чију већину носе Срби изједначавали са Косово и духом Српства,то је узалуд.

Црвена Звезда је по званичној историји настала 4.3.1945 године.Оно што се не зна односно жели оставити у тајности је да су је створили СКОЈ-евци и припадни ОЗНА-е као и високи партијски службеници.Приче о српству и томе како су ови клубови стуб истог су смислили они који желе да побјегну од прошлости.

У предстоници,а и гдје год живе Срби дјеле се на чувене 'Гробаре' и 'Делије',а та подјела је много озбиљнија и не односи се само на боје односно један или друг клуб. Срби воле да се дјеле,да туђе изједначавају са својим националним а своје одбацују. Такав народ,таква природа карактер и дух у којем је ријеч заједница апсолутна непознаница.

Но,битно је да ће сутра флаше да лете да се млади доколичари туку док полиција гледа и исфрустрирана чека крај шараде да актер пошаље 'на хлађење' у ван терена,а од понедељка опет све по старом..... 

9 од 10 испитаника којима су вољени ови клубови мрзе Комунизам и све што има везе с њим,а воле уједно..мрзе оно што воле,или воле оно што мрзе ? Гдје почиње Србија ту престаје разум...
 

 

Nema komentara:

Objavi komentar