četvrtak, 12. studenoga 2015.

Случај 'Бобо'

Када је адвокат Кристијана Вјерија доставио тужбу суду поводом одштете за незаконито прислушкивање у Италији је настала медијска хајка од стране новина које су традиционално на страни Интера. 

Наиме,Бобо је покренуо тужбу ради тога што је сазнао да је дужи временски период незаконито праћен и прислушкиван од стране Телекома и одлучио да проговори о одредби уговора којом се фудбалери обавезују да ће шутјети о штетним противправним радњама на рачун Јувентуса.

Бивши шеф одјељења сигурности највећег сада већ такође бившег италијанског оператера телекома Ђулијано Тавароли рекао је како му је власник Интера Масимо Морати лично наредио да прати телефонске позиве Кристијана Вјерија,као и неких бивших играча тог клуба.

Суд у Милану је септембра 2012.пресудио Интеру и Телекому да Вјерију исплате милион евра компензације након што је доказано да је шпијуниран.Раније се спекулисало о овој информацији,а пресудом је она потврђена.

Кристијан Вјери је по законској основи имао право на накнаду у истој ствари као и сви који су прислушкивани од стране Телекома по наредби чланова управе Интера,у првом реду Лућиано Мођи и Антонио Ђираудо.

Званична изјава Ђулијана Таваролија:
'Морати је тражио од мене лично,а не преко телефона да прислушкујем играче.Нарочито је нагласио Вјерија,јер је сумњао да се он понаша против одредби уговора.Биле су двије епизоде прислушкивања,2001 и 2003 године.У првом случају Интер је пратио понашање играча,а касније одређених делегата с којима су уско сурађивали.' 

Суд је на ово остао глувоњем ? Данас је Интер 'једини поштени клуб који никад није био у Серији Б',воле рећи навијачи Интера.

'Било ми је много жао Јувентуса.Да се том фарсом није уништио онај тим ко зна гдје би му био крај.Након финала свјетског првенства Јуве се могао дичити чињеницом да је њихових финалиста било скоро пола.То није мала ствар.'
Nema komentara:

Objavi komentar