nedjelja, 22. studenoga 2015.

Калћополи - јуче/данас/сутра (3)

Нова седмица,нова сумња - нове контроверзе.Поново је у главној улози римска 'вучица'.Недавно сам причао о томе како би табела изгледала да није било судијских грешака (Роме не би било међу пет!?).

Болоња - Рома 2:2.Двије ситуације у којима Рома награђена бодом колико год говорили да је оштећена за два (није присталицама обојеним у боје тог клуба страно да иду из крајности у крајност - ону која приликује шизофреничарима). 

Једно је неспорно утакмица се уопште није требало одиграти у условима у којима је одиграна.Лопта није могла одскочити ни на једном дјелу терена ! Зар треба још нешто ? Но,одиграна је.Само се надам да из неке теорије завјере неће изронити да је Јуве крив за ово ! Ваљда неће ? 

Ђанлука Роки је један од најлошијих судија италијанског фудбалског шампионата и својеврсна рак рана.Прошле године је утицао у најконтроверзнијој утакмици сезоне коју је својим грешкама потврди (Јувентус-Рома 3:2).У претходним сезонама је такође био неизоставан актер контроверзних утакмица те веома често био ради својих грешака санкционисан.Ипак и даље је ту ?

Двије су спорне ситуације А и Б (обје су ишле на корист Роми-прва када је под сумњивим околностима поништен гол Бољоњи,друга је у тренутку када је вучици досуђен први пенал).

Правила налажу да се не суди пенал када играч ненамјерно удари лопту односно ако је напуцан - што се овдје види да јесте из покушаја центаршута (нарочито ако не утиче на њену кретњу) ?


Ромин дефанзивац с бројем три је уз ногу био с играчем Болоње који креће у напад. На самом снимку ситуација није јаснија и сама линија није добро дефинисана (из другог угла се то види - за заинтересоване имам снимак као доказ)
Nema komentara:

Objavi komentar