utorak, 6. listopada 2015.

Калћополи 4 - увод

Италијани су добри у 'развалачењу' и 'отезању'.Таква им је природа.Када 'гњаве' лопту то раде најбоље,али су у томе подједнако добри и када су у питању судски спорови очигледно.Они који су се надали да је 'тачка на и' Калћополи скандала донесена у марту морам да им разбијем илузије.Јувентус је оштећен и тражиће правду,уосталом зар је било за очекивати другачији епилог

Износ од пола милијарде евра није велик и 'претјеран' како се то некима чини. Узимајући у обзир све губитке Андреа Ањели би требао тражити и већи новац,али је најбитније истрајати у борби.Јувентус је имао у свом тиму те 2006те године играче који су играли финале тек завршеног свјетског првенства,један од најјачих спонзора у Тамоил-у и будућност која је била пред њима.

Све је то срушила пресуда о Серији Б.Отишле су многобројне звијезде,тим је на берзи изгубио велику вриједност,цијена дионица је почела да пада а сви велики спонзори су раскинули уговоре с клубом.Кроз само четири године велики финансијски удар је за клуб репутације какву има Јувентус 'спасти' с Тамоила на Баиоко (локална пекара у Торину).

Незванично је предсједник фудбалског савеза Тавекио понудио Ањелију и Јувентусу повратак титула али да забораве на исплату обештећења,јер би исплата толиког новца довела савез до банкрота,но Андреа неће ни да чује.Подсјећам вас овдје се ради о фракцији.Наиме Тавекијев избор на мјесто предсједника ФИГЦ-а је изазвао велике скандале,јер је он претходно имао расне и сексистичке испаде.Ањели је хтио бившег фудбалера Лациа и Милана Деметриа Албертинија,с којим је и пословни сарадник те се претпоставља да је Албертини човјек од повјерења за Андреу.

Због тога нећак Ђанија Ањелија има све у својим рукама али удар на савез био могао значити да ће и Јувентус морати платити цијену слабе конкуренције и националне 'стангације' фудбала у наредним годинама на којима базира тим. Да или не кренути у коначни напад ?

'Борио сам се не само за себе него и за Јувентус.У ових девет година је било много ноћи без сна. На крају ја сам побједио а Јуве је поново на врху.'- Лућиано МођиNema komentara:

Objavi komentar