subota, 12. rujna 2015.

Калћополи - досије 'АС Рома' - дио 3

'Да,истина је.Сусрели смо се ја и Парето,као и наведени судијски делегати у вашој оптужници са Сенсијем.Поклонио нам је сатове.

Рекао је да жели да нам покаже како он и његова Рома мисле на нас за Божић.Сатови су били велике вриједности.Када би се сабрала укупна вриједност свих тих ролекса које нам је тада подјелио господин Сенси сигурно се ради о милионској своти.То је све што знам и могу рећи.'

Ово је званична изјава за истражне органе поводом афере Ролекс коју је дао Паоло Бергамо.Најприје се позабавимо оним што је суштински јасно а то је дакле да је Сенси дао сатове судијама.

Постоји члан спортског закона који се односи на контакте клубова са судијама,а он каже:'Клубовима и клупским службеницима је забрањено са судијама остваривати пријатељски и интиман однос ван терена у циљу стварања амбијента у којем би те судије биле наклоне ка клубовима с којима су претходно остваривали контакте.'

Ако се прочита изјава Паола Бергама и члан спортског законика апсолутно ће бити свима јасно који имају барем мали дио моћи логичког закључивања да је наведени члан употпуности прекршен.

Како је могуће да надлежним спортским органима није било у интересу да санцкионишу овакве преступе ? Па одговор је врло једноставан. Ради се о томе да функционери ових органа су директно били одговорни тадашњој власти иза које управо стоје пријатељи Франка Сенсија (као што је био Силвио Берлускони,у том периоду најмоћнији човјек у држави).

Требало би упутити званичан приједлог римском клубу за промјену грба на дресовима. Шта мислите ? Nema komentara:

Objavi komentar