ponedjeljak, 7. rujna 2015.

Калћополи - досије 'АС Рома' - дио 2

'Ролекси су поклони за Божић и представљају само знак пријатељства'

Насловом сам цитирао предсједника Роме Франка Сенсија,након признања Парета да су им додјељени (њему и Бергаму) у једном римском ресторану сатови марке Ролекс укупне вриједности 25 милиона евра.У личном посједу имам то признање Парета на суду,односно његову изјаву која се односила на овај случај.Но,није било брига суд за то зар ће још некога интересовати ?

Опет се обазримо на увод и на сам наслов.Хммм,лицемјерје и космички простор су заиста двије безграничне ствари.У вријеме Калћополија (2006те године) након Свјетског првенства,навијачи Роме (уз оне Торина и Интера) су били најгласнији. Њима су се напросто гадиле приче о томе како је Мођи 'средио куповину аута' за Парета,како то све квари фудбал... Но нису научили гледати у своје двориште. Сама изјава Франка Сенсија је контроверзна.Како је дозвољено пријатељске односе имати са судијама (но када имате утицајног човјека из политике,у овом случају Берлусконија иза себе онда није ништа немогуће) ?!? Да не говоримо опет о томе да ти такозвани пријатељски гестови коштају 25 милиона евра ?!

Медијски притисци никад нису уродили плодом.Јавност је тада жудила за истином али су органи гоњења остали сувише тихи.На крају је све отишло 'у архиву' и 'под тепих',у домен теорије завјере.Међутим,постоје докази најприје поменута изјава Парета.Као и телефонски разговор Сенсија и Бергама у којем Сенси говори да треба да дођу да се обрадују.Разговор је на суду одбачен као доказ јер није законом прибављен (сјетите се када је у питању био Мођи није никог интересовало како су прибављени докази).

Италијански фудбалски савез је као једину дисциплинску мјеру изрекао судијама да требају да врате 'неприкладне' поклоне.Ла Газета је тада писала да су званичници римског клуба дјелили поклоне и чак осталим 37орици судија.

Лућиано Ницола,тадашњи званични федерације је ургирао да се читава прича остави по страни,након што судије врате неприкладне дарове и све постављао на темеље неспоразума.Господин Ницолаа је по струци адвокат и бивши упосленик правног тима Франка Сенсија.

Читав скандал се појавио пред крај сезоне у љето 2001 године,када су се створиле контроверзе како је Рома добила 'вјетар у леђа' у мечу против Милана (2:2) касније значајан бод у борби за Скудето,испоставиће се.Иронично је како се на спортску завјеру позивао управо Франко Сенси након што је његов тим побједио Бари са 3:1. Наиме тада су суспендована двојица фудбалера Риналди и Заго,те због картона су пропустили меч с Миланом (јако 'битан' тандем за тадашњи Ромин тим),а Сенси је говорио о томе како се пред меч са Миланом увијек десе чудне ствари те да никад не могу играти у пуном саставу.

Корјере дело спорт :'Лопови Италије'

Nema komentara:

Objavi komentar