nedjelja, 20. rujna 2015.

Калћополи - јуче/данас/сутра (1)

Данашње дешавање у новом колу моје омиљене фудбалске лиге инспирисало ме је на писање овог текста.Видите главни град је јако значајан за сваку државу и у политици и у спорту.У Италији клубови из главног града нису скоро никад играли најзначајнију улогу за национални фудбал па су их 'више силе' гурале с времена на вријеме.

Нешто што ми нарочито 'боде очи',а и овом прилико морам истаћи је Ромин 'морал'. Пратећи и италијанске и домаће форуме њихови навијачи истичу судијске грешке на рачун Јувентуса,а никако да погледају прљавштину у свом дворишту,а она је ту.     

Прошле и претпрошле сезоне су се 'окитили' титулом допрвака (оба пута били иза Јувентуса).Но,у тим сезонама ако већ Руди Гарсија није ништа научио из тренерског посла веома добро зна свирати виолину (рекло би се по његовим гестикулацијама).

Тешко се подносе порази то је истина,али за разлику од Роминих тренери Јувентуса науче након пораза пружити руку а не прст уперен у судију 
Спортски 'радници' треба да се науче најприје подносити фер плеј,но као што већ рекох нисмо сви исти.

Као и ове и прошле сезоне смо виђали пре више честе 'судијске грешке' у корист Вучице,али они би увијек кукали изнова.Ваљда је такав менталитет.Од славног Рима остала је само легендарна вучица као симбол.

Данас,као и прошлом колу гледају у двориште Јувентуса не би ли се изродио повод за гласно пљување,знате ону 'напад је најбоља одбрана',па кад то већ не знам примјенити на терену хајмо ван њега..

На Гарсијину жалост данас нема Сенсија,који ће судијама дјелити поклоне за Божић а његово знање се показује изнимно скромним из сезоне у сезону,баш као и трофеј витрине клуба којим с клупе управља.


Nema komentara:

Objavi komentar