subota, 5. rujna 2015.

Калћополи - досије 'АС Рома' - дио 1

'Ролекс као стимулација'

Ја се лично декларишем као навијач Јувентуса и то писајући овај блог нисам никад скривао.Међутим,радећи на откривању истине нисам желио писати необјективно и навлачити на страну ни свог Јувентуса ни његових челника из времена процеса препуног (не)истине.

Ипак у комуникацији с људима о фудбалу стекао сам дојам да је у очима неутралног фудбалског познаваоца римски 'понос' АС Рома добила епитет 'поштеног' и 'честитог' чак више него и Интер, и да је на нашим просторима утисак да Рома треба да добије 'крадене' титуле у власништво.Те,стога ми то даде још већу мотивацију да отворим досије на рачун 'вучице'.

Истражујући о 'корјенима' моћи Берлусконија и тадашњег политичког врха дошао сам до интересантних непосредних веза између њега и Франка Сенсија (покојног предсједника Роме),али та 'интима' никако није могла добити елементе ван непосредних и недиректних,па сам 'загребао' испод површине.

Прва ствар коју ћу 'обрађивати' писајући овај досије је истина о афери Ролекс која је потиснута.Како су челници римског клуба судије 'награђивали' ролексима,а да санкције никада није било.Старији се сјећају сигурно и посљедњег 'вучициног' скудета,који је обавијен велом афера.Најприје,промјењеним правилом о броју странаца на полусезони.Тада је направљен преседан,а на крају сезоне се од тога управо окористила Рома.

Као посљедња ствар која превазилази и основану сумњу и сврху истраге да се ради о кривичном дјелу наводим скандал са банкарским системом. О томе је говорио и предсједник Банка ди Роме (а Сенси је са управом банке прије тога 'сурађивао').Наиме говорило се о вишемилионским чековима без покрића и без поврата које је банка давала Роми као новчану гаранцију,што према правилу морају приказати сви клубови како би могли да се такмиче у Серији А.

'Пенал за Ролекс,ооопс..Рому..' 

Nema komentara:

Objavi komentar