subota, 22. kolovoza 2015.

Калћополи као трулеж Калћа - дио 3

Ако се погледа површно можемо запазити привид ситуацију у којој су у годинама након Калћополија италијански тимови два пута подигли 'клемпавка'. Ипак слика о европским успјесима је само представа за јефтину публику а иза паравана је права истина.....

Поређења ради,данас Јувентус као актуелни италијански првак зарађује од права на телевизијске преносе исту количину новца као и КПР (који је испао из најјачег енглеског националног такмичења),притом је и Јуве играо финале Лиге Шампиона али то не мјења чињеницу.Вратимо се у године прије Калћополи скандала,када је Јувентус имао једног од најјачих спонзора на свијету Тамоил компанију која је сурадњу прекинула управо након што је торински гигант избачен у нижи ранг.

Такође,рак рана италијанског фудбалског шампионата у годинама након скандала је што најбољи свијетски играчи на лигу гледају као одскочну даску за даље (као што је то био случај са Тиаго Силвом приликом преласка из Милана у ПСЖ или низ других случајева када би клубови из Италије били приморани на продају играча).

Слиједећа посљедица која је траг болести познате под називом 'Калћополи' је слаба посјета на стадионима.Наиме,италијанска лига је изгубила знанто на гледаности након што је укаљана скандалом за који је вријеме показало да је био ништа друго до шарада у циљу остварења интереса поједине групе 'моћника'.

Калћополи је игра у којој је побједио на крају МођиNema komentara:

Objavi komentar