petak, 7. kolovoza 2015.

Калћополи као трулеж Калћа - дио 2

Профитирао једино Интер

Након процеса који је прије свих рокова завршен и архивиран,кршећи низ законитости као што смо о томе већ писали,почеле су припреме за нову сезону у Серији А.Све је постављено за почетак Интерове 'доминације'.

Прије почетка сезоне,остало је ипак једно питање које није рјешено.Коме ће се дати Скудето из сезоне која није официјално поништена (та титула је претходно одузета Јувентусу). Федерацијски савез Калча је титулу додјелио Интеру као клубу који се налазио први на табели након кажњеног Јувентуса и Интера.Било је много негодовања,али је на крају титула за зеленим столом остала у 'витринама' Интера (тек је процес Калћополија 3 покренуо лавину питања о шансама да се Скудето врати власнику,односно Јувентусу).

Силвио је као најмоћни човјек у држави у то вријеме успио да задржи свој клуб у Лиги Шампиона,и управо те сезоне је Милан освојио своју седму титулу првака Европе,но будућност ће показати да је тада Берлускони попио посљедњу чашу свог шампањца с разлогом за славље.

Јувентус је доживио тотални финансијски колапс,те је то један од основних разлога зашто су три четвртине играча морали да оду.Остали су једино они који су се уздигли изнад 'пепела'.
Као клуб с најјачим спонзорским уговорм до тада,Јуве се морао навићи на 'сиромаштво'.

Знате оно 'имати па немати',нема веће казне.Рома уз Кјево и Палермо је те сезоне  била Интеру највећи конкурент за Скудето.Колико год ово звучало и смјешно и жалосно,то је и истинито.Челници плаво-црних су итекако знали да искористе ситуацију из Јувентуса,који је био у незавидној позицији су доведени Патрик Вјера и Златан Ибрахимовић.Испоставиће се касније,стуб доминације у наредних неколико сезона.


Златан Ибрахимовић и Патрик Вјера су те сезоне за свега 25 милиона евра доведени из Јувентуса,те били значајна појачања у наредним годинама Интерове доминације 

Nema komentara:

Objavi komentar