utorak, 28. srpnja 2015.

''Валпуријска ноћ''

Валпуријска ноћ је древно паганско вјеровање да се прекидом живота у ноћи овог празника лице за хиљаду година поново рађа како би испунило своју мисију.  

Лућиано Мођи је борећи се за истину борио се за реинкарнацију личности себе и свог Јувентуса.Дошао је и тај дан.Било је вријеме за резиме пресуде,куцнуо је тренутак за истину.Десет сати (колико је трајало читање одлуке врховног суда) је чинило се десет живота за све присталице Јувентуса,и дошао је на крају и тај тренутак.

Рехабилитовани Јувентусови чиновници су :


У књизи 'Фудбал у срцу'  Мођи препричава низ анегдота из личне перспективе и износи истину о неправди која је спроведена по нацистичком режиму 'по кратком поступку'

Лућиано Мођи : ''Овдје присутни Лућиано Мођи,бивши директор Јувентус актер фудбалског скандала,процесуиран у процесу Калћополи 1 и 2 по тачкама које га оптужују за злочиначко удруживање против фер плеја у фудбалској игри ослобођен је по слиједећим тачкама :

''Систем Мођи'' је оптужница која 'пада у воду' ради недостатка доказа. Овдје долазимо до 'онога' да све активности 'прекрајања' закона кадијама из 2006те године се 'обило о главу' Јувентус је невин !

''Оптужница за завјеру против фудбала'' је оптужница по којој је у Калћополију 1 дотични Мођи осуђен,а у Калћополију 2 потврђена пресуда.Међутим она се сада одбацује због 'застарјелост' (након пет година злочин се 'нулира'),те Лућиано Мођи неће издржавати затворску казну у претходно предвиђеном трајању од пет година и шест мјесеци.

Овдје долазимо опет до једне нелогичности потврдили су казну на основу чега ? Како то ако су имали материјала да Мођија 'стрпају у затвор',да суд два пута одлаже рочисте у трајану од скоро годину и шест мјесеци.Коме је било у циљу да одгађа све до тренутка проглашења застарјелости ?

Антонио Ђираудо - Одлуком,којом је окончан Калћополи 3 Антонио Ђираудо је 'одбрањен'.Све пресуде против њега су 'застарјеле',те неће ићи у затвор. Да се подсјетимо Ђираудо је крив ради финансијских малверзација којима је остајао вишак новца у каси клуба против закона.Овом тачком се по правилу није смио теретити клуб (иако је клупски упосленик радио у корист клуба,али пошто није било овлаштења противправна је осуда Јувентуса) него управо он.

Резиме : Сви судци изузев Морагана Де Сантиса су на крају ослобођени оптужбе, па питам вас да ли је ипак на крају Каћополи или Фарсополи ?


Nema komentara:

Objavi komentar