srijeda, 22. srpnja 2015.

Калћополи - досије ''Луђиано Мођи'' - дио 7

Калћополи је за лаковјерене оне који прихватају шта им се сервира,с тим да никад не погледају испод поклопца (јер нису научили 'гледати истини у очи').Оно чиме ћемо се 'забављати' у овом тексту је заправо траги-комедија читавог система лажи и преваре да се оствари циљ у којем је само једна страна 'прљава'.

Данас,годинама од Калћополи скандала и даље је јавно мјење мишљења које се наметало,да је Јуве 'заслужено' кажњен баш као и сви остали само је Јуве 'био гори'.Ти људи,који граде такве ставове не да нису за то да коментаришу право или спорт него утичу лоше на средину,баш као што ради трула грана на дрвету.

Већ толико пута смо поновили наметнуту лаж 'Мођи систем',нешто такво никад није доказано ! Прекрајало се право али без успјеха.Све је на крају оборено,ма шта говорили они који су и 'палили ватру' прије скоро 10 година.Јуве корача силовито,док други тапкају... 

Међутим,вратимо се на тему.Скоро 100.000 транскрипата је саслушано да би 'државни органи' доказали кривицу.Што се конкретно тиче ове приче о Мођи систему једна од утакмица,која је пазите сад,била 'јак' доказ је Бољоња - Фјорентина.Здравом логиком ћемо се запитати какве па ово везе има с Мођијем или чак Јувентусом ? Е пажња сад..

У овој утакмици се Мођи оптужује да је утицао на то да Болоњини штопери добију жуте картоне ! Погодите о коме се ради ? (ово питам за 'старе' љубитеље Серије А јер се овог двојца сигурно сјећају)

У питању су Настасе и Перуци (да,да нису то Канаваро или Неста то су страшни и 'непробојиви' Настасе и Перуци)! Има ли наставка иронији ? Па наравно,зар сте сумњали ?! Настасе и Перуци су против тима из Фиренце добили сасвим чисте жуте картоне (доказано прегледом снимака који су утврдили да су прекршаји апсолутно били за санкцију !). Запитајмо се шта би било да су мало строжи картони ?

Оптужба је лагано оборена,јер није било апсолутно нити једног било каквог доказа да се радило о 'договореним' картонима за 'страшни' тандем 'Бољоњеза'.

                   Бољоња - Фјорентина спорна утакмица,а иза паравана је наравно Мођи

Nema komentara:

Objavi komentar