nedjelja, 5. srpnja 2015.

Калћополи 3 - досије ''Милан'' дио 7

Галијани и Меани - за корист Милана,ван закона

Ко не зна за 'ујка Фестера' тај није никад ни пратио Калћо,али за овог другог морам да вам освјежим памћење.Сјетите се из мојих раних текстова човјека који је преко телефона галамио и претио 'да ће да скида главе ради картона Нести' и да кад игра Милан 'заставице стоје доле'.Управо тај човјек је годинама радио за Галијанија и Силвија. Уцјене,претње,изнуде су његове методе раде,а ни гепековање му није страну (питајте Папаресту ако не вјерујете).

Обојица су се извукли с казнама које се могу окарактерисати као траги-комедија италијанског правосуђа.Милан је у Калћополију 1 по свим параметрима добио условно речено најблажу казну.Док су се за Јувентус прекрајали закону у седам дана како би могла бити донешена пресуда,за Милан је итекако било доказа.Међутим,утицај Берлусконија је пресудио на крају од преко 50 бодова казне и тек опстанка у Серији А,Милан стиже преко Емполија и до Европе па чак и врата Лиге Шампиона (те осваја исту те године у финалу против Ливерпула).

Иако је терет кривице на Милану био највећи,казна је била минорна (очигледно да је био већи терет доказивања).По свим члановима спортског закона Милан је учинио најтежи прекршај од свих који су стављени на оптуженичку клупу : директан контакт са главним и линијским судијама ! Постоје два телефонска транскрипта која су главна доказна средства да је повређена ова кривична одредба,ево га први:

галијани:Да ли си успио да завршиш ону двојицу (мисли на Пуљисија и Бабинија касније ће се показати) ?
Меани:Јесам све је сређено,само било је мало проблема.
Галијани:Знао сам да могу да рачунам на тебе.Очекујем те с њима у пола 2 на стадиону (сјетите се приче о госпођи Мари која је складиштила на стадиону поклоне за судије) !
Меани:Све по договору,немаш бриге.

Други разговор се односи на транскрипт Меанија са једним од делегата,претпоставља се да је то Бергамо (али ћемо га именовати доле са делегат А).

Меани:Слиједеће коло Пуљиси и Бабини ! 
Делегат А:Све тече по плану,њих двојица ће бити.

Разговор траје неких 40 секунди,али у њему постоји много више од 40 разлога зашто је компромитујући.Најприје се осјети јасан повишен тон (наредбени) Меанија,који тражи то и то.Лице са друге стране му каже да ће добити то и то.Управо тако се и догоди !

                                          Адријано Галијани и Леандро Меани


Nema komentara:

Objavi komentar