utorak, 23. lipnja 2015.

Швајцерске СИМ картице (''тајни разговори'')Швајцерске СИМ картице су производ швајцерског телекома за високо пословне људе који своје телефонске разговоре желе обављати у тајности,из различитих разлога.Овако гласи слоган за СИМ-кард производ од стране дотичног,горе већ наведеног произвођача.Међутим када желите наћи 'длаку у јајету' ви ћете врло лако пронаћи пут до те 'длаке'.Такав је био случај са тужилаштвом ФИГЦ-а. 

Дио оптужнице који се односи на употребу швајцерских СИМ картица између Мођија и његових сарадника,као и појединих судија истина.Ово је дио оптужнице :
''Лућиано Мођи,ех директор Јувентуса се терети за злоупотребу положаја и покушај остваривања утицаја на судије и контакте са истим ради остваривања активности који крше основна начела фер плеја.Као средство комуникације у циљу вршења анти фер плеј активности оптужени је користи СИМ - картице,које иначе користе криминалци и људи који раде против закона,јер се не могу прислушкивати.
Приликом претреса куће Лућиана Мођија су исте пронађене и одузете...''

Два пута прочитајте ово ! Нарочито овај дио који каже : ''који иначе користе у сврхе остваривања криминалних веза''.Да ли је логично да високи суд базира овакву констатацију у процесу од толиког значаја као што је био Калћополи.      Тврдња поткрепљена 'чињеницама' који нема !? Гдје су докази ? Гдје су криминалци који су осуђени а користили су ове СИМ - картице ? Нека их наброје,упере прстом у њих,покажу њихове пресуде ! Не могу,јер их нема.

Сада слиједећа битна ствар,која 'гребе' уши и 'боде' очи,како то да су разговори транскриптовани и слушани на суду (они када је Мођи користи СИМ картице) ако већ није могуће да се исте 'преведу' ?! Много питања а мало одговора остало је у сваком кутку суднице у којима се одржавао овај 'злочиначки' процес... 

Nema komentara:

Objavi komentar