petak, 12. lipnja 2015.

Црни плашт и сјекач смрти - Ко је Ћезаре Законе ?

Ко је Ћезаре Законе знају само добро упућени у Калћополи-сторију,а драги моји читаоци ви сте путовањем кроз мој блог достигли ниво да се можете прозвати и стручњацима за ову фарсу.Дуго година је прошло од кад сам први пут прочитао реченицу ''Серија Б је прихватљива казна'', и ма колико пута је прочитам она изнова у мени буди језу.Неки би рекли да можда сувише бахато и константно критикујем право у Италији (ако се оно уопште може тако назвати),али како је могуће да неко ко је но 1 у својој струци у граду као што је Торино на своју каријеру баци мрљу толико лошом епизодом као оном коју је дотични Законе имао током првог процеса за Калћополи.Пробајте замислити ситуацију у којој се и судија чуди колико је став приликом одбране лоше постављен од стране адвоката.Чудио се и судија тог дана када је Законе ''бранио'' Јувентус а чуђење најбоље описују његове ријечи : ''Немојте на тај начин причати о прихватљивости,нисмо се нагодили на пијаци''. Био је то 5.6.2006.

Право питање је шта је навело Законеа(који је још једном понављам показао велики квалитет у својој струци) на једну тако деструктивну изјаву ? Већ сам поменуо да је постојао интерес једне фракције да се ријеши Мођија (касније је договор нешто ''измјењен'' од стране непријатеља што је разљутило Елканала,али је даља шанса за интервенцију пропала жалба је повучена пар сати прије коначног процеса).
Можда дотични Законе не би никада изјавио тако нешто да је прошао кроз судски материјал.Адвокати Лућиана Мођија су дуги низ година пролазили кроз читав материјал Калћополија (свједоци смо недавне побједе),како то онда да је Законе за свега пет дана успио да прочита све и на основу тога формира став. То не би било толико чудно да није имао реноме у адвокатури прије Калћополија као што је имао !

Превелика казна је донесена те 2006те кршећи принципе једнаког поступања према свима,проузрочена на некомплетношћу истраге која је тада вођена и докази који су обогаљени на корист других клубова,у првом реду би ставио Интер.
Може се дати на све искључиво један закључак,да је посао који је одрадио Законе јако далеко од професионалног а да је на нивоу ''потрчка'' који је намјеру послодавца спровео у дијелу,а овај пут је то био Џон Елкан.Клуб се јавним саопштењем на један дискретан начин одрекао својих менаџера и оставио их на циједилу :
''Догађаји око Јувентуса нас не остављају равнодушним,али постоје надлежна мјеста гдје сте те ствари рјешавају''.

Овдје имамо признање адвоката Законеа,који је објаснио свој поступак :
''Навијачи могу да мисле и кажу шта хоће,ја само одговоран само својим клијентима који су у потпуности задовољни мојим послом.Предсједник суда и остале судије су радиле веома добро,с великим знањем и смиреношћу.Њихове одлуке су скоро па перфектне.Мислим да неће никада моћи бити побијене било каквом жалбом.'' 

Тада се као што смо већ поменули одустало од жалбе,али недавни догађај са суда на којем је Лућиано Мођи ослобођен бацо је рукавицу у лице Ћезаре Законеа.
С временом се показало да је он био више џелат него спасиоц Јувентуса,који је као што сам каже био извршиоц жеље послодавца,а награда је 507.000 еура коју је добио за ''одбрану''.

За крај би поновио опет једну реченицу која може бити круна Калћополија све је до новца моћи и политике,а као доказ који поткрепљује ову чињеницу сјетимо се ријечи Лућиана Мођија :
''Штета је само да незаборавне године мог управљања Јувентусом нису биле брањене од нове управе.Адвокат Законе је све прочитао за неколико дана и одлучио да нема потребе да се Јувентус брани.Од 2006те до данас сам само ја бранио Јувентус и није ме страх стати пред било кога.Борићу се за истину која ће остати једина да свједочи да моје дјело вриједи''. 

                                   ''Серија Б је прихватљива казна..'' - Ћезаре Законе1 komentar: