ponedjeljak, 29. lipnja 2015.

Калћополи - досије ''Лућиано Мођи'' - дио 3

Прича о Масератију 
Да би прича о пријатељству 'утицајног' Парета и Лућиана Мођија била реална и озбиљно прихваћена у јавности се морала направити најрпије добра подлога.Уклопљене су ствари како би се створио имагинарни систем 'рука руку мије'.Наиме,Парето је звао Мођија (разговор ћу приказати испод) да му среди Масератија за пријатеља да не чека годину дана,него да га добије раније.

Парето:Здраво Лућиано.Како напредује 'операција' Масерати ? Да ли ће нешто моћи да се уради по том питању пријатељу (без дилеме на снимку се јасно чује ријеч амиће-пријатељу.Ово је узето као средство за злоупотребу,јер се из контекста повукао добар однос Парето-Мођи).
Мођи:Мислим да неће бити с тим проблема.Када обавим пар позива очекуј да је прича готова.Јавим ти се.
Парето:Надам се да ћеш успјети.Ова ствар ми много значи.Много је једна читава година.
Мођи:Све ми је јасно.Зовем те кад завршим процедуру.
Парето:Хвала ти унапријед.Надам се да се ускоро чујемо.
Мођи:Као што рекох,зовем те.Здраво.

Једном приликом на емисији на РАИ уно-1 (чини ми се 2008.године ако ме сјећање добро служи) управо овај разговор уз још неколицину других је био разматран у емисији у коој је гост био Лућиано Мођи. Ех директор Јувентуса је са собом довео стручњака из ТЕЛЕКОМ-а који је показао како су разговори мјењани у корист оних који су тако жељели односно на захтјеве 'тужилаштва'.

Сада се вратимо уназад на 2006ту,када је ова разговор био један од најјачих 'асева' у рукаву хушкаша.Ко је тих година,или бар касније пратио догађања око Калћополи сјећа се или је упознат са емисијом 'Центрокампо' чија се пропаганда темељила са Гебелсовом нацистичком пропагандом:'Убједимо људе да је црн зид бијеле боје,масе ће то прихватити и наше убјеђење ширити даље..' 

Истина је само та да је Мођи заиста средио Масератија али је ту крај свему што се фактички може доказати.Некако ми је суд сувише озбиљно мјесто за постављење теорија завјере на основу којих можемо судити некоме (или није ако сте у Италији ?).           


Nema komentara:

Objavi komentar