petak, 29. svibnja 2015.

Ревизија пресуде која је Јувентус послала у Серију Б

Најприје да објасним разлику између казне под ставком 1 (одузимање бодова) и казне под ставком 6 (избацивање).Ставка један подразумјева неспортско понашање (приговор судији) док је ставка 6 намјештање утакмица.Пошто против Јувентуса није нађен ниједан доказ за ставку 6 ФИГЦ  и ЦАФ су урадили нешто што до тада нису никад. 
Направили су ставку од пуно кршења ставке 1 и креирали ставку 6. Правно гледано ово је као да кажете да три крађе аута чине једно убиство.Потез је критикован и од судија и адвоката.

Наводим изјаве Федералне комисије за жалбе (ЦАФ) и федералног суда (ЦФ). Кључне тачке су :

стр. 74-75 ЦАФ тврди да није било никаквог Мођи система,супоротно од оног што је писала Газета

стр. 76 тврди да не постоји ставка 6 против Јувентуса и зато уводи нову ставку (коју су многи критиковали).Разлог зашто је ово скандал је што покушавају да увјере људе да је Јувентус имао бодовну корист иако није намјестио ниједну утакмицу.Питање на ову сулуду тврдњу се само поставља,а ако је једини начин добијања бодова побједама или ремијима,а Јувентус није намјештао утакмице онда је првенство легитимно ! Или није ?

стр. 83 ЦАФ каже да је избор судија вршен по правилима ФИГЦ-а,а самим тим и сви телефонски разговори Мођија су легитимни и нису утицали на избор.

стр.101 ЦАФ тврди да је систем жутих картона који је дио лажи зване Мођијев систем такође није постојао

стр. 61 Федерални суд тврди да Јувентус нема везе с опстанком Фјорентине у лиги након што је Де Сантис (сјетите се његове везе с Интером) намјестио утакмицу која је спасла Виоле испадања.

стр. 74 Федерални суд каже да не постоји ниједан доказ о намјештању утакмица 

стр. 77 Федерални суд каже да је доказ против Јувентуса то што су завршили на крају сезоне као први.Оваква тврдња једне озбиљне инстанце као што је суд да није жалосна била би смјешна.То је као да кажете да свако ко вози аутомобил краде исти ?!

стр. 65 Федерални суд је установио да су Мођи и Ђираудо радили независно од Јувентуса.То значи да су само они требали да буду кажењни а не цијели тим (ова рупа у закону је задржала Милан у Лиги Шампиона).

Федерални судија Пјеро Сандули је имао интервју за ''Ил Ђорнале'' 27.7.2006. гдје је упитан зашто је одобрио ову казну.Ево његових ријечи : ''Није било криминалних активности.Сезона 2004-05 није намјештена.Једина сумња коју смо имали је утакмица Леће-Парма,која није имала везе ни с Мођијем ни с Јувентусом.   
У сваком случају Јувентусова титула је била легитимина..'' 

Као што видите рекао је низ значајних ствари,а притом избјегао одговор на питање.
Додаћу само то да он има криминални досије док је радио у градском вијећу у Риму, као и да је навијач Лација.

Федерални судија Марио Серио је изјавио у интервју за ''Ла Републику'' 27.7.2006 да је упркос недостатку доказа,Јувентус избачен у Серију Б и да су му одузете титуле ради заједничких интереса људи који су били заједно укључени у истрагу.

Такође,морам додати да на суду нису преслушане траке.Само су транскрипти који су претходно мјењани слушани и анализирани.Одбрани није било дозвољено да користи видео доказе,нити да изводи свједоке.

Одбрана је имала нешто више од три дана да се спреми,а медији су прије времена и против законито добили информације.Да ли је ово чудно ?           Интеров потпредсједник је власник Газете дело Спорт,а њу опет воде два велика Интерова инвеститора (Ведели и Канаво),док Коријере дело Спорт води Интеров менаџер Бартолоци.

Ово су само дјелићи свега,а у наставцима великим рефлекторима бацамо свјетло на лаж како би се открила истина.Скорашња пресуда у Калћополију 3 је знак да у Серији А дувају неки нови вјетрови,али и да кривци за оно што је учињено дефинитивно неће сносити одговорност никад.Вјероватно им је довољна казна што гледају упркос свему Јувентус како маршира и иде напријед јачи него икад...Након Серије Б Стара Дама на новом стадиону доживљава другу младост

Nema komentara:

Objavi komentar