petak, 22. svibnja 2015.

Унутрашњи послови - Завјера и довођење нове управе (наставак)

Доказ 3:
Адвокат Закони и Кобољи Ђиљи су изјавили да је притисак медија због вјероватне суспензије свих италијанских клубова из такмичења под окриљем УЕФА-е и ФИФА-е их натјерао да одустану од тужбе. Зашто ? Ко је на њих вршио притисак да морају одустати ? 

Министар спорта Меландри је једном приликом индиректно рекао ко је то када се захвалио за повлачење тужбе Луки ди Монтезомолу (Елканова десна рука).Монтезомоло је ФИАТ-ов директор и још важније предсједник Ферари С.п.а. 

Током суђења жена по имену Катерина Плате (радила са транскриптима разговора за истражитеља Адамо Бовеа) признала је да је мјењала и уништавала транскрипте.Такође је открила да је Монтезомоло долазио у Телеком С.п.а гдје је она примала позиве. 

Признала је да га је видјела како излази из канцеларије Провере и Моратија !? Ово је јако загонетно.Зашто би се они састајали ? За одговор на ово питање није било неопходно дуго чекати.Телеком Италија је спонзорисао Ферари милионима еура,исти тај Телеком који је незаконито шпијунирао Јуве и чији је власник Марко Тронхети Провера.

Можда још увијек немамо све одговоре,али све указује на кртицу у бијело-црном леглу,на издају и договор ради интереса који страна Провера-Морати на крају није испоштовала...

Теоретичари завјере воле рећи да је Фиат хтио да смањи вриједност дионица,па да онда у потпуности откупи Јувентус.Очекивало се да ако се Јуве квалификује у Лигу Шампиона,да ће бити стављен на тржиште.Један велики знак је био и 104.5 милиона евра који су Елканови инвестирали као новац за појачања у клуб.Умјесто тога новац је отишао за отплату дугова насталих испадањем и улагањем у стадион Деле Алпи.Мање од 10 милиона је искориштено у играче. Ствар је логична,лакше је продати тим са мање квалитетних играча и без дугова,него тим са пуно звијезда и стадионом коме треба поправка.Ако би био продат,Фиат би могао више инвестирати у тим који им је увијек био приоритет Ферари.Посложите коцке,жртвено јање у причи је био Јувентус.

Слика : Лука ди Монтезомоло (Елканова фракција)

Nema komentara:

Objavi komentar