petak, 10. travnja 2015.

Случај ТЕЛЕКОМ-а (иза кулиса Калћополија) - дио 3

План је пропао,баш као и они који су жељели да га реализују.Вратио им се бумеранг право у нос,исти онај којим су жељели погодити друге.Када је Франзо Гранде Стевенс уз помоћ ''кртица'' који су у ТЕЛЕКОМ-у радили за новог газду Марка Проверу,сазнао да се врши пљачка десетљећа националне компаније,посредством уцјене и претње затвором (у свом посједству је имао обимне доказе) елиминисан је из игре правник Гвидо Роси.

Кад је Роси отишао са функције и из политичке сцене,јасно је било Моратију и Провери каква им афера и јавни блам прети. Колико би биле далекосежне посљедице да јавно мјење буде упознато са криминалом  и овим случајем приватизације Телекома је разлог зашто је било важно што прије неутралисати тај проблем. 

У кратком периоду су милиони ''изношени'' из компаније те је претио банкрот. Ипак прича је заустављена на вријеме.Под притисцима Марко Провера продаје Телеком Италије шпанској компанији Телефоници.Ова присилна продаја је изазвала губитак низа новчаних средстава и Проверине Олимпија холдинг компаније и Моратијевог Сараса

Због финансијских удара Провера је присиљен да прода и Пирели компанију.Важно је рећи да је Пирели с.п.а био некада најјачи произвођач аутомобилских гума.Данас је та компанија у рукама кинеза. Сарас с.п.а компанија у рукама Масима Моратија и породице Морати пропада упопредо као и компаније Марка Провере.

Масимо услијед гомилања дугова такође бива приморан да прода Сарас,који је данас у рукама руса (који увелико раде на обнови и дизању ''на ноге'' те компаније) Прије закључка и тачке на читаву причу афере ''ТЕЛЕКОМ'' извуцимо ''резултате'' свега. Као прво мора се истаћи губитак власништва Италије над једном јако важном компанијом. Они који су жељели извући новац из исте (чије име више не желим понављати) нису успјели,а сами су претрпјели енормне губитке.На крају крајева свима штета,никоме корист.Nema komentara:

Objavi komentar