petak, 3. travnja 2015.

Калћополи 3 - досије ''Интер'' дио 8

У овом дијелу досијеа долазимо до једног изразито занимљивог транскрипта.Наиме ради се о телефонском позиву који је упутио Ђакинто Факети делегату Пјерулиђију Парету. Да,истом том Парету који је био оптужен да је сурађивао са Мођијем преко сим-картица (а да притом разговори са тих картица нису могли бити одслушани јер је немогуће очитати транскрипте ?!).Касније ослобођен тих оптужби,као и остале ''Мођијеве'' судије.
Ради се о утакмици између Интера и Јувентуса (ма колико год то чудно звучало оштећени је Јувентус !).Ситуација је релативно спорна.Наиме,Седорф је постигао оба одлична гола за Интера,али је код другог гола судија Ди Мантова дозволио оштру игру у нападу прије ударца на гол ! Седорф је по други пут затресао мрежу на сјајан начин. Међутим остала је дискутабилна ситуација око тога да ли је предност требала да буде дозвољена да се игра даље.

Тада је Ћиро Ферара коментарисао да је гол нерегуларан.
слика : Пјерлуиђи Парето  До данас је то остала једна од оних утакмица који се обје стране нерадо сјећају.Вратимо се ми уводној теми овог текста а то је телефонски транскрипт Факетија ка Парету :
Факети :Добро вече ! Данас арбитар није био на нивоу ?
Парето :Могло је бити боље,на крају је грешка неутралисана. (!?)
Факети :У коначниси надам се да постоји свијест.
Парето :Мора бити боље.
Факети :Надам се да неће бити убудуће овако.
Парето :Заједно настављано,лаку ноћ предсједниче.

У уводу разговора примјећујемо да је Факети незадовољан.Вјероватно је у питању груба игра која није санкционисана нити једним искључењем од стране играча Јувентуса.Друга реченица је битна за даљи ток и заправо оно што овај разговор у први план мора да избаци,али ? По мало чудно да је овај снимак одбачен из разматрања услијед недостатка аспекта кривичног дјела ? На крају је Парето ''прикачен на офингер'' Мођијевих одјела..

Детаљ са утакмице Интер - Јувентус 2:2 2001-02 сезона

Nema komentara:

Objavi komentar