utorak, 21. travnja 2015.

Калћополи 3 - досије ''Милан'' дио 1

У Италији постоји правило које предвиђа укидање клуба под постојећим именом,ако два пута буде кажњен за спортску превару и елиминисан у нижи ранг.

   Калћополи 3 - прва предвиђена пресуда

Тужилаштво је првом пресудом захтјевало слиједећу казну :
-избацивање Милана у Серију Ц
-почетак сезоне са минус десет бодова
-одузимање титуле из сезоне 2003-04
-прекид постојања клуба под именом ради афере из 80тих година прошлог вијека 

Ова задња је незванична која би била изведена под окриљем правила,али кренућемо редом. Избацивање Милана у Серију Ц ако сагледамо околности,а хоћемо заиста је поткрепљено правил чињеницама и фактичким радњама доказаним већ у Калћополију 1 великим дијелом. Почетак сезоне са -10 бодова би успорио напредак Милана ка повратку у највиши ранг. То је тачка која је покривала финансијску казну и додјељује се клубовима као замјенска новчана казна.Одузимање титуле из сезоне 2003-04 се темељи на разговорима Меанија и Адријана Галијанија (који ће бити објављени у наставку).

Сада,сагледајмо како је Милан заправо кажњен ту имамо слиједеће пенале :
-Нову сезону у Серији А су почели са казненим бодовима 
-Титула није одузета а ова задња тачка није била ни у оптицају да се оствари
Овдје застанимо ! Запитајмо се чега је разлог овакав расплет ?! УЦЈЕНА  

Да,да. Добро сте прочитали. Средство уцјене је власништво над телевизијским монополом од стране Силвија Берлусконија.Управо то је представљало мост ка другој страни која остаје у Серији А.То је Берлускони искористио.На крају је Милан задржао и право наступа у Лиги Шампиона (које је претходно изборио кроз квалификације) и управо ће на крају те сезоне да се окруни новом титулом првака Европе.Губитак финансијских средстава је утицао на дио режије који се тицао Милана.Све је до новца,моћи и политике.Калћополи је прича о фудбалу која превазилази оквире спорта фер натјецања у циљу да будете најбољи гдје актери ове спортске фарсе нису бирали средства.

  Слика : Силвио наздравља за још један спас Милана

Nema komentara:

Objavi komentar