srijeda, 15. travnja 2015.

Калћополи 3 - досије ''Интер'' дио 10

Доменико Месина је као што сам већ писао дуго година био трн у оку Интерових челника,јер им је стварао ''проблеме''.Ти проблеми су се врло јасно тицали немогућности да се на њега изврши утицај. 
Међутим то је трајало све до једном.Као и остале судије и он је изнад себе имао људе који су на њега могли дјеловати.Утакмица која компромитује судију Месину у којој је видно превагнуо на страну Интера је меч у којем је савладана Перуђа 3:2,из сезоне 2003-04,одигран јануара 2003 године.

Наиме Перуђа је имала побједу ''у џепу''.У тренуцима при водству 2:1,Доменико Месина је почео утицати на крајњи исход утакмице.
Најприје је с неколико картона успио направити притисак на играче задње линије Перуђе како би их ослабио (сјетите се наводног система-Мођи који није на суду никада доказан).Затим код оба дискутабилна гола није реаговао ни он ни помоћници.Заставице су остале спуштене,укратко речено.

Сјетимо се разговора у којем Леандро Меани прети ријечима :''Када Милан игра не дижи заставицу да не лете главе''.Овакве ствари с циљем нису биле материјал за који ће сазнати јавност. Вратимо се на спорну утакмицу Перуђа - Интер.

Код гола за 2:2 грешку прави одбрана,али је Мартинс био у офсајду ? Толико видном да би га са диоптријом дебљине стакала дна тегле врло лако примјетила. Реакција судије и асистената је изостала.Жалбе играча Перуђе су остале тиха вода,која у овом случају бријег не рони. 

Код гола за побједу мање дискутабилна ситуација.У овом случају снимак је лошији па се не може јасно рећи.Адријано код примања лопте,је најприје остварио контакт руком како би је добро примио.У слиједећој ситуацији је спушта на земљу и лопта завршава у мрежи,побједнички гол за Интер који односи три бода. Након меча Факети се јавља лично Месини,разговор је текао овакo:
Факети : Пред крај се све добро завршило.
Месина : Надам се да сте задовољни.
Факети : Оо,да.Сјајно одрађено.Све је испало добро.
Месина : Сретан сам,јер је све добро одрађено.
Факети : Похвали момке.

Сада анализирајмо разговор.На самом почетку Ђакинто говори нешто што би требало да изазове сумњу на то да је на исход утакмице утицано ван терена.Након тога понизно се јавља Месина изјављујући да је сретан јер је он сретан (?!).Да ли би Факети похвалио суђење да је на крају изгубио Интер (сви знамо одговор) ? Да ли је ово разговор који чини праксу комуникације између челника клуба и судије ? Наравно да не. 

Nema komentara:

Objavi komentar