nedjelja, 19. travnja 2015.

Калћополи 3 - досије ''Судијска мрежа''

Вијест о одузимању титула Јувентусу и избацивања у другу лигу обрадовала је све,осим симпатизере зебрастог тима (да не буде забуне не мислим на навијаче Удинезеа). Судије су пролазиле кроз медијски линч из разлога,јер су наводно (што се показало као неистина) помагали Јувентусу.Никог није било брига,нити се кога тицало да ли су те приче истините. 

Прича о ''систему картона'' и давању поклона појединим судијама од стране Мођија је потекла управо од оних који су били склони тим радњама.У чланку судијска мрежа открићемо ко је под чијом палицом радио за ''некога'' а против ''некога''.Ко је тај неко који стоји годинама иза паравана ? Скинимо маске,да можемо причати.Вријеме је учинило своје да истина исплива на површину као отпад послије поплаве. Иронија је ишла предалеко,почевши од оптужби да је Мођи давао мајице Јувентуса Де Сантису да раздјелио породицу (а дотични се показао као играч Интера).

Постоје паралелне двије стране утицаја и моћи,плаво-црне,и црвено-црна.Милано се подјелио у те боје,и све је било њима обојено.Сви слојеви становиштва су тако подјељени,небо је у једном дијелу града је једне а у другом друге боје.Да би открили ко је подметнуо пожар морамо открити коме припада упаљач.Из разлога што су поједине коцкице сложене у претходним текстовима,кренимо даље.Морати-Факети су имали ''своје'' судије с којима су вољели сурађивати,а опет с којима нису исто је и на другој страни Берлускони - Галијани.

Морати - Факети
1.Парето - судијски делегат
2.Де Сантис - сјетите се контроверзи из Супер Куп с Јувентусом
3.Бергамо - судијски делегат
4.Де Ћезаре - судија (јако чудни преокрети су се дешавали често када је он судио мечеве Интера)
5.Месина - судија (на којег је дјеловано уцјеном)
6.Бертини - судија (њим нису били задовољни у почетку,касније након појединих мечева он у очима Факетија ''расте'' као тјесто хмм..)
7.Алберто де Грандис - судија

Берлускони - Галијани
1.Меани - делегат и контролор (сјетите се разговора у којем прети скидањем глава за дигнуту заставицу против Милана,или разговора када против Парме Неста НЕ СМИЈЕ добити картон како би био на располагању против Јувентуса)
2.Папареста - судија
3.Марио Родомонти - судија
4.Пјерлуиђи Колина - судија (човјек који је превише често ручао с Галијанијем,прелазећи границе културе,човјек на којег су тежили остварити утицај под сваку цијену)
5.Лука Банти - судија
6.Паоло Таљавенто - судија
7.Матео Симоне Трефолони - судија


Nema komentara:

Objavi komentar