utorak, 7. travnja 2015.

Случај ТЕЛЕКОМ-а (иза кулиса Калћополија) - дио 2

Досије Гвидо (Ђидо) Роси

Гвидо Роси је рођен 16.3.1931 године у Милану.По занимању је адвокат и професор права на Бокони универзитету у Милану.У вријеме Калћополија врло утицајан човјек.Из разлога јер га нису компромитовали снимци изабран је за оног ко ће водити Калћополи.

Бирао је пороту тужиоце и сараднике у првом судском процесу,те фактички управљао свиме.Он је тај који је Јувентус ''гурнуо'' у Серију Б за само три седмице,што је нарушавало правна начела.Такав спор се морао водити најмањи временски период од годину дана.

Касније му Провера у ''знак захвалности'' даје углогу потпредсједника ТЕЛЕКОМ-а.Он препознаје и предвиђа оптужбе за сукоб интереса те стога подноси оставку на мјесту функционера фудбалског савеза Италије. Процес приватизације ТЕЛЕКОМ-а је успјешно завршен,Провера постаје власник. Ањелији с годинама јачају жељни освете и новог рата.

Франзо Гранде Стевенс преко кртица у систему Морати-Провера открива ''прљав веш''.ПЉАЧКА ! Одјекнула би ова вијест као бомба која је крајем рата експлодирала у Јапану.Прикупљени су докази поткрадања компаније од стране оних који су је приватизовали.

У периоду док подаци о злоупотреби средстава ове компаније нису дошли у ''погрешне руке'' наводно је ТЕЛЕКОМ с.п.а олакшан за скоро 2 милијарде еура.Франзо Гранде Стевенс и тужиоци су овај пут у руци имали Гвида Росија. Склопљена је нагодба у којој се одлучио повући,јер у двије опције свако бира спас властитој задњици.Као изуједан и посрамљен пас у борби повукао се из политичке јавности Гвидо Роси. Данас претставља професора од угледа и то му се не може оспорити,али од моћи и утицаја остао је само мит.

Nema komentara:

Objavi komentar