ponedjeljak, 6. travnja 2015.

Случај ТЕЛЕКОМ-а (иза кулиса Калћополија) - дио 1

Давно смо закључили да је Калћополи борба за све оно што нема везе са фудбалом,ситуација у којој је непријатељ непријатељу забио нож у леђа у покушају да га усмрти.Врхунац те луткарске представе чини рат око ТЕЛЕКОМ-а.Борба за власништвом телекомуникацијских система у држави траје одавно прије Калћополија,а о њеној важности је сувишно да се прича.

Рецимо то овако,ко контролише ТЕЛЕКОМ има четвртину од укупне количине моћи. 
С тога су сви жељели тог ''кеца ставити у свој рукав''. Ањелији су имали тенденције годинама уназад да под ''своју шапу'' ставе контролу над ''свим'' телефонским слушалицама.
Ањелији су чак продали Едисон с.п.а (некада највећег произвођача електричне енергије у Италији) у жељи да заврше купњу ТЕЛЕКОМ-а.

Постоји,занимљива прича са састанка Медиобанк групације,када је план Умберта Ањелија о купњи Телекома прегласан. Наводно је тада имао конфликт с Провером рекваши да је халапљиви проклети пас који ће пропасти,а да је само питање времена његов крај (Умберта је нарочито нервирао Провера,јер је човјек који нема аристократско поријекло него је само оженио ћерку пребогатог Пирелија).  

Иронија у свему томе је да је управо Ђидо (Гвидо) Роси водио процес приватизације ТЕЛЕКОМ-а и помогао да Провера постане власник (досије ''Ђидо Роси'' ће бити објављен у некој од наредних објава).Проверина холдинг компанија је купила Оливети (који контролише ТЕЛЕКОМ) и на тај начин стигла под притисцима зајмова од Медиобанк групације у власништво ТЕЛЕКОМ-а.

Како је завјера стање три стране у свему томе недостаје у до сада испричаној причи треће лице а то је Роберто Цолиано Оливети газда Оливети с.п.а. Њему је било обећано могуће куповање ФИАТ с.п.а компаније за 5 милијарди долара у тренуцима када је компнаија пред Калћополи 1 била на ивици колапца.Тако да су ту различити циљеви :
-уништен Јувентус као Интеров конкурент
-знатно умањена моћ и утицај Ањелија (губитак Фиат-а који је симбол и друго име породице)
Телеком С.п.а је четвртина торте од укупног колача моћи 

Nema komentara:

Objavi komentar