četvrtak, 5. ožujka 2015.

Коначна пресуда и кривица Јувентуса

Приликом изношења коначне пресуде тако једна озбиљна правна инстанца као што је републички спортски суд италијанске државе више је личио на цируски шатор него ли један правосудни орган.Чак мислимо да би забавише боље реализовало и успјело да изнесе тежину таквог посла на један квалитетнији начин.Јувентус је проглашен кривим за слиједеће:

Утакмица 1 : Леће - Парма 
Да да,добро сте прочитали.Ова утакмица никакве везе нема с Јувентусом,али је омогућила Парми да остане у Серији А.Оптужва терети Мођи да је с Де Сантисом намјестио овај меч у корист и на захтјев власника Фјорентине Дела Валеа.Прије свега,ова прича не иде у прилог тачност јер је познато нетрпељиво стање које влада на релацији Јувентус-Фјорентина. Друга ствар је заправо однос Мођија и Де Сантиса,јер један другог не подносе.Де Сантис је декларисани навијач Интера.Гол који је поништио у Супер Купу је Јувентус директно коштао титуле коју је на крају освојио Интер.Сви разговори Де Сантиса повезују са челницима ФИГЦ-а у првом реду Бергамом и Мацејијем а нити један с Мођијем.

Утакмица 2 : Јувентус - Удинезе
Стварна намјештена утакмица је Удинезе-Болоња,утакмица која је одиграна прије.Међутим ова утакмица између Јувентуса и Удинезеа имала је за циљ да докаже да је постојао систем жутих картона по којима је судија елиминисао играче Јувентусових противника меч прије.У мечу с Болоњом Пинци и Ди Микеле су добили картоне али су обојица играли против Јувентуса.

Утакмица 3 : Јувентус-Сампдорија
Ова утакмица се теретила као меч у којем је Јувентус однио бодове резултатом 1-0 голом који је постигнут из офсајда.Истина је сасвим другачија јер је Аимо Стефано Диана голом из офсајда Самподрији донио три бода у том мечу који је славила резултатом 1-0.

Прича о Мођи систему је толико лоше изрежирана бајка да у њу нису повјеровали ни најнаивнији.Да ли је реално да је тимовима који су дали 12 фудбалера тима шампиона Свијета и 15 финалиста тог истог шампионата требала помоћ ? Да ли су ти играчи који су у годинама играрија против италијанског фудбала купили награде и тако донекле свијетли образ требали помоћ ? Одговор се као логичан намеће,а он јасно гласи - НЕ.Скептици су још увијек мишљења да је Јувентус варкама дошао на прво мјесто,али је потребно сагледати ове доказе који ријетко кад доспију у јавност.

                          

Nema komentara:

Objavi komentar