nedjelja, 8. ožujka 2015.

Материјално-морална штета коју је претрпио Јувентус

Сада је већ свима јасно,Јувентус је у Серији Б.Након толико надања да ће правда изаћи на видјело,издани од оних који су им требали пружити највећу подршку Антонио Ђираудо и Лућиано Мођи као Јувентусови акционари и директори напуштају клуб.Почеле су теорије завјере.

Унутрашње превирање између нове и старе гарнитуре директора је вјероватно и гурнуло у посртање и пропаст торинског дива.Као насљедник Ањелија Џон Елкан је дошао на породични пријестол.Породични послови су разарани финансијским ударима,те је Јувентус морао бити жртвено јање.

Мођи је често износио у јавност како му није јасно зашто је жалба повучена од стране новог директоријума,притом износећи све контроверзе. Ствар је једноставна.Оног тренутка кад је брод почео да тоне,као најтежег терета најлакше се било ријешити Јувентуса.Сачувани су послови,уз најмање штете,али је образ остао прљав.

Тај ппрљав образ већ годинама прогони Јувентус и не постоји надокнада којом се ''флеке могу скинути''.Нису битна ни Скудета,број ''горе-доле'' за Јувентус је најмање важан јер је то тим навикнут на побједе,такође и новчана штета је споредна кад се узме моћ породице Ањели и компанија који су тутори Јувентуса,али оно што заиста боли је далек глас који се далеко чуо.При свакој помени Јувентуса код лаика изазивате асоцијације на криминогене радње којима је репутација клуба нарушена.Калћополи је урезао дубоке ране у сјећање љубитеља фудбала и то су највеће штете које је клуб претрпио.Nema komentara:

Objavi komentar