nedjelja, 15. ožujka 2015.

Калчополи је убио дух моћи у фудбалу

То је заправо једина истина,од толико много асоцијација приликом помена на овај процес. Њиме се покушао уништтити Јувентус,а уништен је цјелокупан национални фудбал,односно е нестала је моћ коју је до тада имао. Концентрација фудбалске моћи која је красила италијански фудбал испарила је у атмосферу баш као влага послије падања јесење кише. 

Године рада након процеса и свега што он повлачи нису дале неки напредак,Калчо је и даље на нултој тачки.У тим годинама када су оба миланска клуба успјела да се окруне титулама првака Европе остали су стајали.У томе и јесте велики проблем.Кажу да италијанска лига тренутно од лига петица посједује најлошије и најстаромодније стадионе,али чињеница је да је посјећено опала јер тог жара који је гријао навијаче на утакмицама Серије А одавно нема. 

Тек,с препородом Јувентуса можемо примјетити да и остали нешто раде.Евидентно је да се поново степеницу по степеницу Серија А настоји вратити на врх,али ће требати времена. Данас имате у Италији и стране улагаче.Као примјер здравог пословања и ефикасног напретка можемо навести Рому поред Јувентуса,али то још увијек није довољно. Јер,за само три недеље пласираних лажи и осуђивања без основа свог непријатеља,крвник је управо повукао у понор себе и све оне који су мислили да остају на сувом а потонули су као главни гости на Титанику.За разлику од путника на чувеном броду клиничка смрт Калча је дуга и болна.На крају крајева спречена,али опоравак ће трајати јако дуго,с неизвјесним крајем..

    слика : Од седам сестара остала само носталгија љубитеља Калча

Nema komentara:

Objavi komentar