srijeda, 4. ožujka 2015.

Улога Телекома Италије у Калћополију

Телеком с.п.а Италије је имао изразиту битну функцију и значај у афери Калћополи.Власник компаније је извјесни Тронхети Провера,који је дугогодишњи навијач Интера и дионичар. Он и Телеком су највећи дионичари Интера.Његова фирма за производњу гума ''Пирели'' се налази на Интеровим дресовима.

Породица Морати je имала врло близак однос Тронхетијима.Тронхети је власник телевизијске куће Теленова,те је ово све помогло да се преко медија управља Калћополијем.
Тронхети је преко Телекома присклушкивао појединце,те су снимци предавани Моратију.
Сви докази који су били усмјерени против Интера су организовани уништавани.
Познат је случај полицајца Адаме Бова,који је на суду признао да је уништаваo доказe против Интера,а затим сутрадан пронађен мртав у стану. 

Суд је званично саопштио да се ради у самобуиство,али је читав случај остао не разјашњен и под сумњивим околностима.Прислушкивање је бесправно вршено,ипак актери никад нису сносили одговорност.Против правне основе прикупљени докази по сваком правилу неби смјели да се користе на суду,али у овој изрежираној ситуацији за сва правила су постојали изузеци.

Вођство Интера је намјеравало снимке предати тужиоцима како би покренули аферу против њихових ривала.Снимци су предани на неколицину државних судова,ипак одбијени су а као разлог је наведен недовољно инкриминишући материјал.Медији су након овога повели кључну улогу у афери,јер након лудила којег су изазвали новински текствои фудбалски савез Италије покреће истрагу.Ђуидо Роси излази из ''мрака'' у тренуцима када је ФИГЦ суспендовао многе делегате.Роси постаје главни контролор истраге који бира поротнике.Међутим,док је био на челу ФИГЦ,заборавио је споменути да је један од водећих инвеститора Интера и да је бивши челник Интера који је годинама сједио раме уз раме са Моратијем.

                                      слика : Марко Тронхети Провера

Nema komentara:

Objavi komentar