srijeda, 4. ožujka 2015.

Свјетско првенство у сјенци Калћополија

Читав Мондијал,као и радост коју су фудбалери дали нацију потиснути су у други план ипалиу сјену резултата Калћополија.Буфон,Дел Пјеро,Каморанези,каоиостали Јувентисти финале су представили као финале дваЈувентуса.С једне стране Турама и Трезегеа а сдруге стране остатка дружине. Славила  је  Италија. Након 24 године враћена је нацији титула првака свијета.

Ипак,догађају није посвећена довољна пажња.Упркос дочеку који је био на нивоу,у свега наредних пар дана државу су очекивале друге бриге.У десет дана након расплетa свијетског првенства,дошло је и до расплета у суђењу на тему Калћополија.
Ђуидо Роси је убразно уништио Јувентус,те му Тронхети из захвалности даје мјесто подпредсједника Телекома.Судија Ћезаре Руперто је осјенио да сезона из 2004-05  потпуно регуларна.

Судија Серио из жалбеног суда је осјенио да ниједна утакмица изузев Парма-Фиорентина није била намјештена.Ипак,Јувентус повлачи жалбу.Фудбалски савез је запријетио да ће замрзнути све фудбалске активности.Под притиском уцјена жртвено јање је улога коју је у свему имао Јувентус.Руперто је успио смањити казне,али не и укинути их.Инсистирао је на томе да не постоји никакав Мођи систем те да је све само писање жуте штампе.

Такође је рекао да никакав систем с картонима није постојао,те да није истина да су играчи на тај начин неутралисани пред мечеве с Јувентусом.Све опутжбе су биле потпуно неосноване. Коначном осудом је Јувентус избачен у другу лигу,с тим што су му одузете двије посљедње титуле.Такође финансијски удари које је клуб птретрпио оставили су дубоке посљедице које се осјећају и данас.Фудбалска јавност је упркос свему била шокирана.Интер је у нову сезону ушао са апсолутним монополом у својим рукама.Ибрахимовића и Вјеру су довели за ситан новац створили окосницу да се титулом државног првака лагано окруне и крену ка Европи,а без Калћополија и Ибре и Вјере би остали тамо гдје су увијек били,иза својих ривала.

   

Nema komentara:

Objavi komentar