nedjelja, 8. ožujka 2015.

Криза идентитета националног фудбала (Калћополи - дубиоза)

Интер као одлика антииталијанизма 

Црно-плави из Милана нису никад били одлика италијанизма,нити су носили национални дух у себи.Уосталом Интер је настао као жеља за увођењем интернационализма у домаћи фудбал. Та особина коју носе од ''рођења'' пратила их и прати још увијек као сјена.Тако да изузетка није било ни у период прије а ни послије Калћополија.

Оног тренутка када је Интер преузео примат у Калчу јавља се својеврсна криза националног идентитета.Може се рећи да оног дана када је изгубио Јувентус,на суду не(правде) је изгубила читава италијанска фудбалска нација.Након шампионата Свијета на којем се поносна држава окрунила четвртом титулом првака,примјећује се константан пад у наредним годинама.

Калћополи је нанио удар италијанском фудбалу од којег се неће опоравити дуги низ година,а једина против правна радња је злоупотреба утицаја која је прогурала жељу црно-плавих да дотакну врх брега националног фудбала.

 Слабост репрезентације и клупске тешкоће  

Слабост репрезентације је била евидентна већ на наредном квалификационом циклусу,што се у коначници манифестовало у слабом наступу на Еуропском првенству,нешто касније 2008 године.Тачку кључања криза је достигла на Свјетском првенству у Јужној Африци,а као низ посљедица намеће се доминација интера и антииталијанска политика клуба.

Ослабљена лига се могла пророковати већ оног дана када су пред сезону 2006-07 из трке за титулу искључени сви конкуренти Интера.То се није могло дозволити.Посљедице су се могле предосјетити већ тада.Годинама напријед моћ Серије А је падала до тренутка када су италијани пали на три представника у Лиги Шампиона.Од некад најмоћније лиге на свијету довели су у питање своје мјесто у топ 5,питате ли се зашто је то тако ? 

Да ли ће италијани доживјети да се ова застава поново виори као 2006те након СП ?

Nema komentara:

Objavi komentar