četvrtak, 12. ožujka 2015.

Калћоскомесе - нова објава рата Јувентусу

Након што се у Италији ситуација поново вратила на старо,овај пут избија нови рат - ФИГЦ објављује почетак истраге под називом Калћоскомесе.Истрага има за циљ да докаже и утврди кривицу оптужених у великој спортској превари повезаној са клађењем на исходе утакмица властитих клубова.Јувентус доживљава нови удар,овај пут су на мети три камена бијело-црне куће,тренер Антонио Конте,и фудбалери Симоне Пепе и Леонардо Бонући

Антонио Конте је оптужен за прећуткивање нечег што је знао,ставља му се исти терет као да је био саучесник.Да ли то дјелује праведно и реално ? Наравно,да не. Ипак,овај пут није ослонац на Јувентусу него на споредним актерима као што су Кристијано Дони и Ђузепе Сињори али је свакако један покушај да се добро уздрма Јувентус.
Оптужба за Антониа Контеа :

Ради се о утакмици у периоду када је са Сијеном изборио промоцију у Серију А,утакмица Сиена - Албионолефе.Наводно је сам предсједник Сијене наговјестио Контеу да ће финални резултат бити Х.Овдје имамо низ нелогичности.Најприје не постоји ниједан транскрипт који потврђује ову отужбу изузев свједочења једног од Сијениних играча (касније ће се испоставити да је свједочење било лажно).Друга споредна ствар је карактер Контеа,који овакво нешто неби прихватио,али се то на суду не може узети као доказ,тако да ћемо заобићи субјективне факторе.
Оптужба за Леонарда Бонућија :
Андреа Масијело и Андреа Ранокија су оптужени за намјештање неколико утакмица Барија. Само на основу тога што су играли заједно,Палаци претпоставља да је у тал укључен и Бонући.Па питам се ја да ли је тај исти тужитељ студирао логику (да ли му је професија да закључује ?) или право да се бави чињеницама.
Оптужба за Симонеа Пепеа :
Овдје је опет укључена Сијена.Ради се наиме о утакмици између Сијене и Удинезеа која је такође намјештена (сад тужба не укључује Контеа).Ипка отужен је Симоне Пепе,Палаци тражи одсуство до 1 године,ако се утврди казна 

                              

Nema komentara:

Objavi komentar