ponedjeljak, 16. ožujka 2015.

Шта нам доноси Калћополи 3 ?

Саслушање на суђењу у Напуљу је завршено,почела је службено нова битка.Почетна најзначанија одлука је да судија Едуардо Мартино прихвата доказе који износи Мођијева одбрана.Само за уводни дан било је спремно 75 телефонских транскрипата.У тим разговорима су учествовале бивше судије Паоло Бергамо,Пјерулуиђи Парето и одређен број људи из различитих клбуова,односно како то наводи Ла Република,Интер,Милан,Рома, Палермо,Каљари,Болоња,Ређина и Удинезе.

Мођијев тим одбране је поднио захтјев да се на суду представи додатне транскрипте.  Хајде да послушамо један од тих разговора: 
У овом разговору ћете чути тачније прочитати,транскрипт између Факетија и Бергама гдје он намјешта Колину,за меч Супер Купа против Јувентуса,који је Интер добио захваљујући томе што је признат гол из офсајда,док је Јувентусу поништен чист гол.
''Пошаљи нам Колину,немој Бертинија са њим смо имали проблема..'' - говори Факети Бергаму.
''Ђакинто,обећао сам разговарати с њим.Можда није само имао среће,можда је то био једноставно један његов лош дан..'' - говори Бергамо 
''Не знам,боље немој.Имали смо стално проблема с њим.Није само правио невоље у Торину него и на појединим другим утакмицама..'' - закључује разговор предсједник Интера.

Атиљо Ауричо,суочен с овим доказима,изјављује како је знао за овај разговор али га није сматрао важним да покрене истрагу.У судници је изазвао реакцију подсмијеха испуњеног сарказмом.Застанимо на тренутак.Погедајмо ко је човјек који у озбиљној установи сваке државе каква суд мора бити даје овако неозбиљно изјаве.Атиљо Ауричо је један од главних тужилаца и припадник финансијске полиције.Да,да исте оне финансијске полиције која је упадала у приватне посјете Буфона,Канавара,Дел Пјера и Луђиана Мођија на челу директоријума прије свега.Касније се доказало да је и сама контрола Гуардие ди Финанце,како то кажу италијани била незаконита.Питате се је ли одговарао неко ? Наравно,да не.

                                                         слика : Атиљо Ауричо

Друга судиница Тереза Касорија,која је била главна у Калћополију 2,је након консултација са колегама,такође прихватила изношење доказа које има одбрана Мођија.У почетку је оспоравала ту одлуку стављајући вето на њу изјашњавајући се да је то само покушај дављеника да утопи са собом још људи. Мођијев тим је навео да је бивши функционер Јувентуса управо из истих разлога истјеран из фудбала које је радио Ђакинто Факети - разговора са судијама.Након уводног дјела првог дана на суђењу трајала су унакрсна испитивања неколико сати послије чега је службено отварање Калћополија 3 завршено.
Мођи је напустио судницу испраћен аплаузима од стране навијача Јувентуса.

Nema komentara:

Objavi komentar