ponedjeljak, 16. ožujka 2015.

Калћополи 3 - више од игре

Приче о Калћополију су изашле у јавност још 2004.године,али се тада није нико надао колике би размјере та прича могла да поприми.Једанаест година касније видимо да је процес главни кривац зашто су подигнуте границе борбе и на терену и ван њега.

Након Калћополија 1 и 2 Калћополи 3 је наставак притисака,у којем је истина још ближе свијетлости дана.Као што рекох једина незаконита радња у свему је била жеља Интера,да склони конкуренцију под сваку цијену што су на крају и остварили.Као што ни убица не успије никад прикирити злочин (или му остане крв на ножу или нож или отисци) тако ни Интер није успио склонити своје мрље.   

Калћополи 3 је дијелом отворен и ради тога (поред жеље да се потпуно и асполутно утврди Јувентусова невиност) да јавност сазна и за активности ''поштеног'' Интера.Калћополи 3 је отворен у јавности почетком 2013те године као наставак приче скандала који је добро потресао Италију 2006те године.

Након шест мјесеци реобновљене тужбе и процеса против Мођија,адвокати некадашњег директора Јувентуса успјели су да издејствују смањење казне са пет година и четири мјесеца,на двије године и четири мјесеца,с тим што Мођију још увијек није дозвољена поновна било каква активност у фудбалу.

Приликом отварања Калћополија 3 дефинитивно је утврђено да ће ово бити битка која ће се водити још дуго година јер је ривалство попримило једну нову и неприродну особину,Јувентус се вратио на мјесто на којем је припада одувијек и жели да рашчистит ствари једном за свагда. Истину и даље појединци блокирају. Зашто ? Па јер су и сами дио заврзламе која је над небом Италије скоро десет година.Има ли краја ? Хоће ли престати ? Видјећемо..

Nema komentara:

Objavi komentar