utorak, 31. ožujka 2015.

Калћополи 3 - досије ''Интер'' дио 7

У овом дјелу ћемо објавити још неке телефонскре транскрипте који се на суду никад нису појавили. Закључите зашто када прочитате о чему се ради. Први датира из сезоне 2004-05 након утакмице у којој је Сијена одиграла 2:2 с љубимцима Ђакинта Факетија.Наиме у овој утакмици је Интер изгубио значајне бодове и већ се у даљем току шампиона примјетило да нема капацитет за велике ствари.

Оно што је било спорно на овом мечу је гол Данијела Портанове из 41' минуте гдје је наводно одбрамбени фудбалер клуба из Тоскане направио фаул али је погодак за Сијену ипак признат.Факети поново зове Бергамоа,па анализирајмо реченице из тог телефонског контакта : 
Факети : Добар дан Бергамо,по који пут се понављају исте ствари ?
Бергамо : Да,свјесни смо грешки предсједниче.Прекршај је направио Портанова,али нажалост гол није поништен.
Факети : Овакве ствари се не смију понављати,не иде нам у корист.
Бергамо : Поправићемо предсједниче,грешке ће да изблиједе кроз слиједеће утакмице.
Факети  : Неће јер се понављају глупости,изгубио сам апетит.
Бергамо : Вратиће вам се смијех на лице,предсједниче.
Факети : Надам се,потруди се да одржиш част (или ријеч ? на шта је мислио Ђакинто)

Већ у првој реченици видимо двије ствари,претње и упозорење.Бергамо се као и обично покушава оправдати али безуспјешно.Нарочито је контроверзна задња реченица у којој обећава Факетију смијех на лицу.Овај снимак је судиница Касорија (иста она која је потврдила пресуду Мођију која је недавно оборена) је прогласила као доказ са недовољно елемената да се креира основана сумња кривичног дјела. Свако ко има просјечан степен развоја логике ће схватити шта значе реченице ''између редова'' које размјењују Факети и Бергамо.
*слика ниже је са спорне утакмице Сијена - Интер 2:2 


Nema komentara:

Objavi komentar