subota, 28. ožujka 2015.

Калћополи 3 - досије ''Интер'' дио 6

Након 5.маја,сезоне у којој су искључиво властитом кривицом изгубили шампионску титулу од мрског Јувентуса,из Интера су жељели направити још јачи тим за наредну сезону.У почетку је тако изгледало све до једног сусрета гдје је Перуђа погодила ракетом у темеље стабилности црно-плавих након чега почињу да падају.Те сезоне ће титулу узети Јувентус 7 бодова испред Интера,али оно што је компромитујуће је разговор Факетија и Бергама гдје се у самим ријечима назначавају елементи кривичног дјела.Обратимо пажњу на раговор Факетија и Бергама :
Бергамо : Предсједниче,желио бих да упутим извињење у име Бертинија.Сваком се грешка поткраде
Факети : Оно је скандалозно.На онакав начин у онаквом амбијенту изгубити утакмицу која ће вјероватно бити одлучујућа у коначници,срамота.Ово има само у Италији..
Бергамо : Једноставно био је лош дан.
Факети : Такве исприке су прејефтине да могу неутралисати овако скупу цијену.
Бергамо : Трудићемо се да тежимо ка корекцији.
Факети : Нема корекције,овакве ствари се враћају око за око..

Најприје прво што убада очи је чињеница да је Бергамо позвао Факетија да се исприча ? Дио судијске праксе није био позив и извињење као онима који су претрпјели неправду. Па како би се онда могао оправдати Бергамо ? Овај разговор је на суду одбачен под изговором да не садржи довољно елемената да се узме за разматрање ? Драги моји,ни ово није слулајно.У режираној луткарској представи луткари унапријед знају крај а публика је она која претпоставља.

Даље,можемо примјетити јасно незадовољство Факетија (који ће касније у ситуацији коју сам описао већ пред утакмицу са Самподријом тражити изузеће истог тог Бертинија).
У суштини колико год се оправдавао није у својој намјери да Факетија омекшао успио Бергамо.Калћополи 2 је као један од главних снимака имао управо овај те је то разлог зашто се представник тужитељства Стефано Палаци борио да пред лице правде изведе други милански клуб.Испоставиће се безуспјешно. Такође Факетија је и компромитовало судско свједочење Адаме Бова (радника ТЕЛЕКОМ-а који се наводно убио још 2006те) у којем каже да је лично њега виђао како надгледа активности уништавања аудио снимака.

Упознајмо ко је Ђакинто Факети,легенда Интера и италијанског фудбала као и члан фудбалског савеза Италије (погледај на слици доле)

Nema komentara:

Objavi komentar