srijeda, 25. ožujka 2015.

Калћополи 3 - досије ''Интер'' дио 4

Навијачи Интера нису никад дозвољавали било какве оптужбе на свог предсједника,чак се и клуб држао ставова да се преминули Факети не треба прозивати на суду.Питам се само како би реаговали на то да Јувентус постхумно жели ослобидити кривице Мођија (у случају кад би овај преминуо).Не желим тјерати малер,него показати примјер лицемјерја и страха да не исплови истина испод тепиха послије поплаве лажи.

Постоји снимак с Ђузепе Меаце када је Интер губио на полувремену од Сијене,те је Факети у тоалет затворио Папаресту припретивши му да неће одатле изаћи док не схвати да су нужне промјене.Снимак не постоји али постоје свједоци.Наравно јасно је свима зашто и како је такав један круцијаналан доказ нестао.Нећемо се бавити рекла казала свједочењима,но пређимо на ствар.Мођијев тим је прибавио преко 10.000 транскриптованих разговора у којима учествују Морати и Факети, нарочито овај други.

Ствар је једноставна,човјек је био љубитељ телефона.Можда није све било тако црно-бијело ? На транскриптима наводно се у доста ситуација Факети јавља Бергамо пријатељски.У једној од таквих ситуација жели исказати искрено саучешће Бергаму на губитку сестре ? Манимо се безобразлука.Како то да је дозвољена присност предсједнику Интера са судијским делегатима,а да се Мођију то узима за зло ? 

Читава та оптужба је била обавијена свиленом иронијом.Такође у Калћополију 3 се тражи расвјетљавање само(убиства) Адаме Бова.Већ сам писао о томе како је случај смрти радника ТЕЛЕКОМ-а остао нејасан по многим тачкама.Свједок о случају самоубиства је био Ђулијано Тавароли испоставиће се касније,пијумн људи на челу Интера.Марко Манћини је главни и одговорни за нелегално прислушкивање,лично је потписивао налоге не(законито) издате. Мислите да је сносио одговорност ? Одговор је јасан и гласан : НЕ ! 

Свједочења о појави страха и психичкој нестабилности код Адама Бова је дао његов брат Ђулиемо рекавши : ''Адаме се узнемирио оног тренутка када је прочитао своје име у новинама,заиста се бринуо за властити живот''. Постоје лични записи Бова о скривању доказа,истина која га је отјерала у смрт. Тужилац треба да испита ситуацију која ће да алармира истрагу.

Државни тужилац је основану сумњу за уплетеност црно-плаве структуре формирао на основу тога што су снимци шпијунираних разговора од појединих фудбалских,економских и политичких структура дошли у новине. Ту нарочито извдајамо оне дијелове који се тичу Вијерија.

Кристијан Вијери је недавно побједио на суду Интер и тужбом која иде у његову корист има право на надокнаду од милион евра што ће бити само отварање ''Пандорине кутије'' пред наставак. У разговору са тадашњим војним министром Италије Провера прича о ''грешкама које морају бити у поновној радњи исправљене,притом да се не остављају нови трагови''. Недуго затим Бове се ''убио'' !? Случајно ? Остављам да сами дате одговор.Nema komentara:

Objavi komentar