petak, 20. ožujka 2015.

Калћополи 3 - досије ''Интер'' дио 3

Свакако да Калћополи 3 отвара и питање улоге Масима Моратија,у свему овомe.Тадашњи подпредсједник Интера је свакако личност кога много шта компромитује. Јавности је остало непознато зашто се Адаме Бово убио након признања да је ''с врха'' (а тадашњи сами врх је био управо Морати) стигла наредба да се униште сви разговори који укључују Интер ?! Ко је тај врх је јавна тајна међу италијанима.

Породица трагично скончившег радника ТЕЛЕКОМ-а  је касније на суду хтјела истјерати правду безуспјешно доказујући да је њихов Адаме убијен,а да се није убио ?! Иначе у јавности је тај случај остао доста запељан из низа разлога.Доста тога је неразјашњено,а сам налаз форензичара је сувише штур и замршен. Један од 300 транскрипата који ће бити саслушан у Калћополију 3 је јако занимљив. Наиме ради се о бирању судије за утакмицу купа у којој је Интер савладао Болоњу са 3-1. Разговор се водио између Моратија и неизоставног из цијеле приче Бергама : 
Морати : Здраво,да ли договор стоји ?
Бергамо : Мислите на Куп предсједниче ? Он зна.
Морати : Да,онда је све уреду.Без страха,Бергамо.
Бергамо : Па ја мислим да неће бити проблема.
Морати : Уреду,надам се да ће све бити добро.

Испоставиће се да је Болоња итекако оштећена у том мечу.Као прво,није свиран једанестерац.Као друго,код гола за водство Интера 2-1 у офсајд позицији асистенти не реагују заставица остаје доле ?! Ово је заправо оно што треба да интересује и Палација и тужитеље.Исте оне,који су проводили правду на Мођију темељићи сумњу на магли.
Нова ствар која је изашла на свијетлост дана за коју би могао Масимо Морати бити кривично гоњен мада више званично ни правно нема ауторитет над Интером,јесте фалсификовање докумената.

Два су конкретна случаја :
Обафеми Мартинс - Интер је овог играча довео као младог талента 19огодишњака.Барем је тако писало у папирима.ФИГЦ је прихватио те податке,те је тек истрага поводом овог случаја отворена неколико година уназад.Тим доктора није успио доказати вриједним доказима на суду да је Мартинс био стари мада су се сложили у том мишљењу.

Свако ко пролази крај правног факултета зна да мора постојати барем основна сумња за кривицу да се диже оптужба.Тако да је мала шанса да се поводом овога нешто уради.
Алваро Рекоба - Ради се о фалсификовању докумената.Наиме пасош Италије,је Рекоба добио скоро годину дана прије него што је то било дозвољено законским путем.Шта је Интер добио од овога ? Смањио број странаца,тиме што је Рекобу натурализовану у Италијана и отворио простора за потенционалне нове стране играче. Незаконита радња с јасним доказима никад није проузроковала нити истрагу,а нарочито не неку осуду или одговорност.

    Слика : Масимо Морати један од режисера Калћополи триологије

Nema komentara:

Objavi komentar