srijeda, 11. ožujka 2015.

Калћополи 2 - рат широких размјера

Калћополи 1 је ништа друго до објава рата једног непријатеља другом,у тренутку када је ова страна која добија објаву изнимно слаба.Интер је искористио ситуацију да дође до предности и освојио нешто што никада није припадало њима.Вјештачка владавина нероазура настала као продукт спортске судске фарсе,као и све што назор гори није трајало до зоре,народски речено.Трофеји напухани ваздухом брзо су издували,а прича је поново добила свој стандардни ток као некада.

Калћополи 2 је закључен у години када се Јувентус након дуго времена враћа на трон.У сваком смислу бијело-црна зебра постаје поново надмоћна и доминантна,те је сигурно да ће рат зван Калћополи трајати на низ фронтова још дуго година.Нова управа на челу с Андреом Ањелијем не жели одустати.

Након што су поново осјетили сласт врха желе наставити борбу да се спере љага са имена клуба.Истини на вољу Јуве је извојевао најважнију побједу у судском смислу а то је она морална јер је радња Јувентуса одвојена од радње Лућиана Мођи ?! У овоме постоји низ нелогичности.Лућиано је био моћан и утицајан менаџер.

Сигурно не поштени скретничар возова (његова функција из прошлости прије него што је упознао Ђанија Ањелија који ће га довести у клуб) али у овом послу када се свако бори за властите интересе ријеч поштење је избачена из ријечника. Примјетно је и да је његова моћ била везана за живот покојног првака у породици Ањели,те да је видно изгубио и углед и утицај у свом радном окружењу.

Из тога вјероватно произилази неуспјех и из другог покушаја,мада је и он сам наставио борбу у Калћополију 3 (у којем ће бити ријечи нешто касније).Јувентусово правосуђе и даље ради на питању Калћополија и даље та прича нема крај.Током 2012 је тужилаштво добило обиман материјал да се отвори нови процес да се испита свака одлука донесена и на штету Јувентуса и на штету Мођија. Претрпљена штета која је задесила Јувенутс је ненадокнадива,исто је вјероватно и када је у питању Мођи.Његова каријера директора је уништена и умрљана.А зашто ? За оно што су радили сви кажњени су појединци сурово док су остали окарактерисани праведницима ? У кругу ђавола не постоји анђео.

                    слика :У сезони 2011-12 Јувентус се поново вратио на трон

Nema komentara:

Objavi komentar