ponedjeljak, 9. ožujka 2015.

Калћополи 2 - свитање нове зоре

Калћополи 1 је недовршен судски процес,на који је стављена тачка.Све што није добро и темељно рађено вукло је репове кроз наредне године,те је постојала шанса да пламен приче поново буде упаљен.Двије године након завршеног првог процеса,тужилаштво је добило материјал да се покрене истрага број 2.Драконске казне су изоставиле осјећај за правду па су кажњени дуо директоријум Мођи - Ђираудо одлучили наставити потрагу за истином. 

За Мођија је нарочито била неприхватљива доживотна казна,као и казна Јувентусу јер није желио да прихвати пресуду према којој је Јувентус побјеђивао захваљујући судској помоћи.    У априлу мјесецу 2010те године службено је отворен Калћополи 2.

Настојања су била да се пред судом доведе у питање пресуда из 2006те године,као и да се оспоре титуле које су Интеру додјељене за зеленим столом.Савез је званично саопштио 21.4.2010 године да ће тражити доставу докумената са кривичног суђења у Напуљу,који компромитују Интер и низ осталих клубова.

Највећи гријех директора Јувентуса био је контакт са судијским делегатима,а он сам је читаво вријеме тврдио да се по томе није разликовао од осталих директора.Отварањем процеса Калћополи 2 афера добија епитет највећег процеса у спортском правосуђу у историји италијанског фудбала.

Осим Јувентуса блаже су кажњени Милан,Лацио као и Фјорентина.Отварањем Калћополија 2 такође све одлуке су постале подложне ревизији,те мрве које су гуране под тепих доспјевају на површину.

                      слика : Бивши директор Јувентуса Лућиано Мођи током суђења

Nema komentara:

Objavi komentar