srijeda, 11. ožujka 2015.

Неправилност у праву - Калћополи 1 је био против закона

Основа сваког кривичног процеса је материјал прибављен законским путем,али не и у Калћополију.С гледишта права тај судски процес је био против правила,те се као такав није смио ни одржати.Сав материјал,који подразумјева наводно компромитујуће телефонске разговоре је незаконито стечен.

Поједине италијанске законе познајем па о њима са сигурношћу могу да говорим.Један од таквих примјера је и законом предвиђена казна за нелегално прислушкивање.Право на прислушкивање су имали само посебни законски органи италијанске републике који су посједовали налоге за такве радње.

Сад се вратимо на Калћополи и начин на који је стечен материјал за гоњење криваца.Да ли овдје примјетимо одма' безправан начин прибављања.Ко је одговоран ТЕЛЕКОМ Италија или Газете Дело Спорт која је ужурбано објавила у јавности распеће Јувентуса ? Пука клевета се претворила у истину.Када поновите сто пута лаж трансформирате њен пут да постане истина.Ово је принцип по којем је пласирана прича из уског круга стационирала своје мјесто у ушима јавног мјења.

Сада се запитајмо какав би овај рат за истином добио ток да се деси лавина против тужби од стране свих који су након Калћополија морали наставити даље пут за правдом. 
Друга противправна а важна карика која је обиљежила Калћополи 1 јесте период трајања. Такав један процес је минимално морао трајати годину дана,а сваки вид скраћивања је изазвао посљедице.

Скраћени поступак је утицао на то да у Калћополију 1 имамо много пропуста који су с временом изашли на свијетлост дана.Стефано Палаци је тужитељ у Калћополију 2 који је правио притисак на Милан и Интер,на Галијанија и Меанија наводећи чињенице да су прекршили 6 члан спортског правосуђа,али су и једни и други прошли неоштећени и кроз Калћополи 2.Поново је сав материјал занемарен ? 

Откуд толико фулања и неправилности.Заиста некад помислим да је у питању само вјежба студената правног факултета,гдје им професори настоје указати негативним примјером,а не републички процес који су водили угледни људи.Ипак,сваки писац познаје крај своје већ написане књиге,иста је ситуација и са овим режираним кривичним процесом.


                            слика : Тужилац у Калћополију 2 Стефано Палаци

Nema komentara:

Objavi komentar